EtusivuEnnätysten kirjat1Ennätysten kirjat2

Eläinten ennätykset
Yhteistyössä Natural History Museumin kanssa

Mark Carwardine

Tutustu eläinkunnan erikoisimpiin otuksiin

Tiesitkö, että…
• okapilla on niin pitkä kieli, että se ylettää nuolemaan omia silmiään
• kun valas ja delfiini avaavat silmänsä veden alla, rasvaiset kyyneleet suojelevat niitä suolavedeltä
• elefantti voi uida kuusi tuntia yhteen menoon ja lähes viisikymmentä kilometriä?

Ihastu uskomattomaan luonnon monimuotoisuuteen tämän teoksen avulla. Tässä tuhansista kiehtovista faktoista koostuvassa kirjassa esitellään kaikki eläinmaailman ennätysten haltijat niin nisäkkäistä, linnuista, matelijoista, sammakkoeläimistä, kaloista kuin selkärangattomistakin. Upea koko perheen kuvateos esittelee viimeisimmät löydökset ja kaikki pienimmät, suurimmat, värikkäimmät, nokkelimmat, nopeimmat ja näyttävimmät eläimet – ja paljon muuta.(Lähde:GUMMERUS)

Top 10 - Maailman ennätykset 2009

Russell Ash

Listakirjojen paras - hauska ja hyödyllinen!

Milloin maailman vanhimmat yliopistot aloittivat toimintansa? Missä maissa on eniten vankeja? Mahtuuko Suomi talviolympialaisissa eniten mitaleita kahmineiden maiden joukkoon? Keitä olivat ensimmäiset Nobel-palkitut naiset?

Viime vuodelta tuttu listojen kirja ilmestyy taas uusine listoineen ja mielenkiintoisine tietoiskuineen. Aiheina on kaikki mahdollinen maan ja taivaan välillä. Top 10 -kirjoista löydät listan presidenteistä, murhista, luonnonkatastrofeista, Oscar-voittajista, kiinan kielen murteista, jääkiekosta... Teos on hyödyllinen tilastollinen lähde, näppärä apu koululaiselle ja ennen kaikkea viihdyttävää ja ajatuksia herättävää luettavaa, jonka parissa aika vierähtää nopeasti.(Lähde: GUMMERUS)